Overige optredens en evenementen

nov.
2015
Open avond 2015

Een geslaagde open avond voor de laatste keer in "De Erven"; we verhuizen per 23 november naar de basisschool "de Triangel". Om acht uur waren er zes geïnteresseerde bezoekers binnen, om te luisteren naar de altijd boeiende uiteenzetting van de bandleader over de vereniging, de doedelzak en het leren spelen.

In de pauze namen de bezoekers ruim de tijd om de oefenfluit "chanter" uit te proberen. In het laatste uur ging de hele band aan de slag . Als bezoeker wil je natuurlijk niet alleen met je oordoppen op je stoel zitten, maar wil je de doedelzak ook eens proberen. Geluid eruit krijgen is voorlopig dan het belangrijkste doel.

mrt.
2015
Lopen in formatie

Op een frisse, maar zonnige zondag in maart organiseerde de muzikale leiding een training in het lopen van een band: gelijk starten, stoppen, draaien, een cirkel maken en weer terug in loop formatie. Er komt best wel wat bij kijken om alle neuzen "letterlijk" op hetzelfde moment in dezelfde richting te laten wijzen. Zowel spelende als nog niet spelende leden deden aan de oefeningen mee.

We hadden de lege aardappelloods van Ten Brink in Creil ter beschikking gekregen en we konden ’s middags ook het voorterrein gebruiken. Het was een leerzame middag, zeker in het zicht van enkele optredens, waaronder in Ermelo, waarbij we het geleerde ook direct in praktijk kunnen  brengen.

Doret en Barend hadden voor een overvloedige en smakelijke lunch gezorgd. De handen gingen op elkaar om deze training nog eens te organiseren. Bedankt Barend en Doret.

okt.
2014
Open avond 2014

Wij kijken terug op een geslaagde open avond. Er was veel belangstelling, zowel van buurtbewoners en mensen die gewoon nieuwsgierig waren hoe het in zijn werk gaat, tot mensen die echt wel enthousiast zijn om ook te gaan spelen.

Wij als band hopen dan ook een aantal nieuwe leden te kunnen verwelkomen.