Optredens in de buitenlucht

aug.
2015
Emmeloord Triathlon 2015

Top dag voor Triathlon atleten en doedelzakspelers. Een mini-band van "Friends of the Pipes" ging voorop en begeleidde de atleten naar het water.

jul.
2015
Lemmer skûtsjesilen

Een lange avond, maar een onvergetelijke gebeurtenis. Hoe vaak in je leven sta je als Pipeband op een varende skûtsje te spelen, terwijl honderden mensen langs de kant voor je applaudiseren. Dat overkwam dus onze band.

Lemmer, een oude Friese stad met een gracht, bruggen en een sluis was in feeststemming bij de jaarlijkse doorvaart van de deelnemende skûtsjes. Overal kermis en de vele terassen afgeladen vol. Af en toe viel er een stortbui, maar wie trekt zich daar wat van aan. Tot het een fikse stortbui werd en de bandleden schielijk hun regencape aantrokken. Met 10 man/vrouw sterk werden de kermisgeluiden overstemd en ontlokten we enthousiaste reacties van de toeschouwers. Rond negen uur stapten de band weer aan de wal; een lange, maar mooie avond en we waren erbij!

jul.
2015
Harderwijk Veteranendag 2015

Na de landelijke Veteranendag, worden er ook regionaal dergelijke dagen georganiseerd. Op 4 juli 2015 was het de beurt aan Harderwijk. Friends of the Pipes liep mee in de parade door de stad. Het was warm, om niet te zeggen snikheet. De thermometer stond in de binnestad op bijna 35 graden. De route was niet erg lang, maar toch lang genoeg om achter draaiende, damp uitbrakende voertuigen uit de 2e wereldoorlog het knap benauwd te krijgen. Er waren veel kijkers langs de route en de band kreeg regelmatig applaus. Waarschijnlijk was het aan het kleine overvolle strandje van Harderwijk toch nog drukker.

mei
2015
Kampen Akelei 2015

Op vrijdag avond 22 mei speelde de band vanaf 19.30 uur in Kampen in de wijk de Akelei tijdens een muziekavond. Hieronder zie je de aankondiging. De wijkbewoners applaudiseerden enthousiast. Ook de bandleden hadden lol in dit optreden. Bekijk de foto’s.

apr.
2015
Ermelo 70 jaar bevrijd

Zonovergoten met een prima temperatuur om te spelen van 15 graden, ging het 70 jaar bevrijdingsfeest in Ermelo van start. "Friends of the Pipes" liep voorop in de parade van oude leger voertuigen uit WO II. Er waren veel toeschouwers langs de route door het centrum en regelmatig klaterde het applaus. De oudere Ermelo’ers, die de oorlog nog hadden meegemaakt herkenden nog de doedelzakklanken, die bij de bevrijding van Ermelo klonken, toen een Ierse Piper en Drum band 70 jaar geleden in optocht door de straten trok.

Later op de dag speelde de band op het raadhuisplein en aan het eind van de middag ging Barend’s droom in vervulling en speelde de band in de muziek tent. Een leuke, succesvolle, maar ook vermoeiende dag, waarin we weer veel geleerd hebben. Hieronder een filmpje en nog een serie foto’s. Een beeld zegt immers meer dan duizend woorden.

dec.
2014
Vollenhove Highlandgames 2014

Op 29 december, een mooie maar koude dag, vond in Vollenhove de jaarlijkse Highlandgames plaats. Er wordt met palen gegooid en auto banden gerold, kortom een Schots feestje, waarbij bier, whisky en andere dranken niet ontbraken. Ter verhoging van de feestvreugde speelde de "Friends of the Pipes" gedurende een uur typische Schotse melodieën. 

De timing van de organisatie was enigszins uit de hand gelopen; alles was sneller gegaan dan verwacht, zodat de band tegen het einde van het feest pas optrad. De rokende vuurpotten en de kou speelden de doedelzakspelers en de doedelzakken parten; we hebben wel eens beter gespeeld.

dec.
2014
Kerstmarkt Ens 2014

Op de jaarlijkse Kerstmarkt in Ens speelde de band een gemengd repertoire van Schotse tunes en kerst(achtige) melodieën. Veel sfeer zo tegen schemering en bij 7 graden werd er rond een vuurpot gespeeld wat de kou een beetje verdreef. "Drummer Boy" is een hit rond de kerstdagen en de indringende drums van Martin en Bob gaven deze melodie de juiste emotie. De vele bezoekers van de markt konden het zeker waarderen. Enfin, luister zelf maar hieronder naar de uitvoering in de sfeervolle schemering van de marktplaats van Ens. Daarnaast werden ook "Ode to Joy" gespeeld; een welbekende melodie uit de 9e Symfonie van Ludwig van Beethoven. De twee optredens van 20 minuten elk werden steeds afgesloten met "We wish you a merry Christmas".

okt.
2014
Emmeloord Coop Greidanus

De band trad op zaterdagmiddag op 18 oktober op in Emmeloord bij de supermarkt Coop Greidanus. Met prachtig weer om te spelen maakte de band ook nog een tour door de winkel. Er werden oude en nieuwe nummers uit het repertoire gespeeld.

Hieronder laten we een paar filmpjes zien. De eerste is de aankomst van de band in het winkelcentrum. De tweede is de kleine tour door de supermarkt.

sep.
2014
Emmeloord Golfclub 10 jaar

Op 27 september vierde de Golfclub Emmeloord haar 10 jarig bestaan. “onze golfers hebben iets met doedelzak muziek” verklaarde Herma, de organisator van deze dag. Dus speelde de band in een practige omgeving bij een lekker temperatuurtje van 21 graden. Kijk maar naar de foto’s. De 15 seconden film is leuk om de marching te zien.

jun.
2014
Verjaardag van de voorzitter

"Een complete verrassing", zo reageerde de voorzitter van de Vereniging FOTP, toen de band een aubade aan huis bracht ter gelegenheid van zijn 65st verjaardag op 29 juni 2014. De buurt was uitgelopen en Ron, de vriendelijk overbuurman, tekende voor de meeste foto’s en dit filmpje.

jun.
2014
Schapenscheerdersdag Ermelo

Op de traditionele  Schapenscheerdersdag in juni 2014 in Ermelo werd de muzikale omlijsting opnieuw verzorgd door de Friends of the Pipes.

jun.
2013
Emmeloord Triathlon 2013

De deelnemers aan de jaarlijkse triathlon Emmeloord in juni 2013 werden opgezweept door de tonen van de bagpipes van de FOTP band.